top of page
  • Writer's picturePetya Plachkova

Ресторант Resto Del Verano: Вкусно, но на каква цена…?


Хаос, мързеливи служители, неразбория и липса на комуникация между кухнята и ресторанта!




В последния ден от лятната ни почивка решихме да се поглезим с обяд на място, което не бяхме посещавали. Чухме добри отзиви за кухнята на ресторант Resto Del Verano, който се намира на къмпинг Веселие, в района на Созопол. Ние бяхме отседнали на къмпинг Каваци, а разстоянието по плажната ивица от Каваци до Resto Del Verano е не повече от 25 минути пеша. 

Знаехме, че ни очакват малко по-високи цени, но и много вкусна храна. Това, което не очаквахме обаче беше обслужването, което не отговаряше нито на високия стандарт на храната, нито на високите цени.  


В обедните часове, и по-точно около 13ч, всичко беше резервирано, а ние извадихме късмет, че имаше една последна маса, която чакаше точно нас. 





Менюто не беше голямо- един двустранен лист. Бързо се ориентирахме кой какво ще хапва и поръчахме. Ето тук започна голямото чакане. 


Поръчката ни не беше голяма: мента със сода и Кока-Кола за пиене, ризото с телешко, сушени домати и манатарки, домашни кюфтета с гарнитура за деня билков ориз и пържени тиквички с млечен сос за хапване, това е и редът, в който всичко дойде на масата...близо 30 минути след поръчката.


Вярно е, че всичко поръчахме заедно, освен напитките, но логически нямаше смисъл предястието ни (тиквичките) да пристигне последно. 


Въпреки чакането, храната си заслужаваше. Аз самата не съм голям фен на ориза, но смея да кажа, че ризотото с телешко, сушен домат и манатарки беше превъзходно. Що се отнася до гарнитурата на кюфтенцата, които аз си поръчах, попитах дали е възможно билковият ориз да се замени с гарнитура салата, но ми беше отказано. 




Не сметнах за нужно да обяснявам на сервитьора хранителните си нужди и неразположения, тъй като и самият той не изглеждаше особено заинтригуван от нас като клиенти. 


В моментът, в който и последната чиния беше поставена на масата направихме още една поръчка за Кока- Кола, която беше многократно забравяна и отне около 15 минути да бъде донесена. (Вмятам, че масата ни беше на една ръка разстояние от бара и ние станахме свидетели на поръчката за кола към бармана, който я изкара от хладилника и вместо да ни я даде, той извади телефона си).





Решихме да не правим повече поръчки. Вместо това, непосредствено преди да приключим с храната викнахме сметката. След още 15 минути, 2 повиквания на сметката, едно ходене до касата и молене да си платим на друг сервитьор, който ни отказа, нашия човек дойде при нас и възкликна “Е, аз не ви лия дадох!? Забравил съм…” (без последвало извинение от негова страна)


На фона на лошото обслужване е малко трудно да си спомниш за храната. 

Тръгнахме си сити, но най-вече ядосани, а цялото това “удоволствие” ни струваше 56лв. 



bottom of page